سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

نقش تغذیه در پرورش دام، گاو، گوساله، گوسفند، بز، شتر و ...

نقش تغذیه در موجودات زنده برهیچ کس پوشیده نیست.  هر موجود جاندار دارای ویژگی دریافت انرژی از محیط اطراف خود و تغییر و تبدیل و مصرف آن می باشد. چگونگی دریافت انرژی و مواد مغذی مورد نیاز جهت مصرف انرژی و ادامه حیات موضوع علم تغذیه می باشد، علم تغذیه در مورد ویژگیهای مواد خوراکی و چگونگی استفاده ازآنها توسط دستگاه گوارش موجود زنده بحث می کند.


134,000 تومان268,000 تومان
فیلم آموزش بهبود تغذیه دام

در پرورش حیوانات اهلی قسمت اعظم هزینه تولید مربوط به هزینه تغذیه می باشد که در برخی از شاخه های دامپروری تا 80 %از کل هزینه پرورش دام را هزینه تغذیه شامل می شود. بنابراین در شرایط متعارف ، مدیریت تغذیه بالاترین اهمیت اقتصادی را در پرورش دام به خود اختصاص می دهد.  بطور کلی مواد خوراکی، تشکیل دهنده غذا هستند و غذا ماده ای است که موجود زنده قادر به خوردن آن و سپس انجام مراحل هضم و جذب بر روی آن باشد.  در اغلب غذاها، کلیه مواد شیمیایی موجود در غذا برای موجود زنده قابل استفاده نیستند و مقداری از آن از طریق دستگاه گوارش دفع می گردد.

هدف ما در بخش دامپروری تکمیل مواد موجود در خوراک جهت پاسخگویی دقیق به مجموع احتیاجات غذایی بدن دام می باشد. امروزه علاوه بر خوراک های طبیعی جهت تکمیل جیره های غذایی به آنها مواد مصنوعی افزودنی مانند ویتامین ها، نمک و اسیدهای آمینه مصنوعی نیز اضافه می کنیم اما هیچکس نمی تواند اطمینان داشته باشد که غذایی کاملاً مطابق با نیاز حیوان تهیه نموده است. بلکه تلاش ما در جهت نزدیک کردن هرچه بیشتر ترکیب خوراک به نیاز دام می باشد.

بطورکلی بخش زراعت با هدف تولید مواد خوراکی جهت مصرف مستقیم توسط انسان و مصرف توسط بخش دامپروری فعالیت می کند.  بخش عمده خوراک های مورد استفاده در پرورش دام با منشاء گیاهی می باشند. گیاهان با استفاده از انرژی خورشید و فتوسنتز قادر به ساختن مواد مغذی مورد نیاز خود هستند و مواد مغذی تولید شده را در جهت ایجاد اندام های گیاهی و به منظور تولیدمثل جهت تولید دانه ها استفاده می نمایند. این مواد مغذی ذخیره شده در بافت های گیاهی، مورد استفاده دام قرارمی گیرد. معمولاً تراکم مواد مغذی موجود در دانه بیش از مواد مغذی ذخیره شد ه در سایر اندام های گیاهی می باشد و دانه ها ارزش بیشتری در تغذیه دام دارند.  مواد مغذی دریافتی توسط دام ها جهت رفع نیازهای ، نگهداری رشد و تولید مورد استفاده قرار می گیرد.

 

هضم مقایسه ای در نشخوارکنندگان و غیرنشخوارکنندگان

غذا معمولاً از بیومولکول ها (مولکول های حیاتی )که تشکیل دهنده مولکولهای درشت (ماکرومولکول ) ها مانند پروتئین ها، چربی ها و پلی ساکاریدها می باشند تشکیل یافته است که این مولکول ها در دستگاه گوارش بصورت دست نخورده قابلیت جذب ندارند و نمی توانند به همان گونه که تغذیه می شوند، وارد جریان خون گردند. بلکه باید مورد تغییر و دگرگونی قرارگیرند و به مواد ساده تر شکسته شوند، تا قابل جذب در خون و لنف گردند.

 

هضم یا گوارش چیست؟

به مراحل شکسته شدن اجزای غذا، هضم (گوارش ) می گوئیم.  و پس از انجام عمل هضم، مواد هضم شده از دیواره دستگاه گوارش جذب می گردد. برای انجام عمل هضم اندام های تخصصی در جانوران فراهم آمده اند که با کمک یکدیگر و با انجام عملیات مختلف مکانیکی و شیمیایی عمل هضم و جذب را انجام می دهند.  برخی از جانوران(نشخوارکنندگان) علاوه بر دو بخش مکانیکی و شیمیایی دارای بخش هضم میکروبی نیز می باشند.

 دام هایی مانند گاو و گوسفند دارای معده ای چهارقسمتی هستند. این نوع معده موجب انجام تخمیرهایی میکروبی درشکمبه و نگاری می گردد و موجب هضم بخش قابل توجهی از مواد سلولزی موجود در خوراک می شود. به این ترتیب این گونه قادرند که غذاهای شامل علوفه و موادخشبی با الیاف بالا که عمدتاً از پلی ساکاریدهای دارای پیوند β می باشند، تغذیه نمایند.

 

نشخوار چیست؟

این حیوانات همچنین قادر هستند خوراک هایی را که برای بار اول بلعیده می شوند را بالا آورده

و پس از آغشته نمودن مجدد به بزاق و جویدن مجدد، دوباره بلع کنند این عمل نشخوار نامیده می شود.  ساختار شکمبه و مسیر حرکت خوراک در شکل زیر نشان داده شده است :

 

ساختار شکمبه و مسیر حرکت خوراک

 

برای تخمیر بهینه شکمبه، غذاها بایستی در شکمبه نگهداری شده و فرصت کافی برای تجزیه تدریجی دیواره سلول های گیاهی داشته باشند و میکروارگانیسم ها نیز باید مقادیر متعادلی از ازت (به شکل آمونیاک) و انرژی(به شکل کربوهیدرات ها) را دریافت دارند.  تجزیه شکمبه ای منابع غذایی پروتئینی همیشه مطلوب نیست ، چون پروتئین میکروبی ممکن است از نظر کمی و کیفی نامرغوبتر از پروتئین غذایی باشد.  بنابراین گاهی منابع غذایی پروتئینی از تجزیه میکروبی در شکمبه محافظت می شود. در  نشخوارکنندگان شیرخوار، اندامی که به ناودان مری شناخته می شود، وجود دارد و شیر را مستقیماً به شیردان هدایت می کند.  هضم میکروبی در روده بزرگ نشخوارکنندگان نیز اتفاق افتاده و اسیدهای چرب فرار و پروتئین میکروبی تولید می شود ولی پروتئین نمی تواند متعاقباً تجزیه شده و توسط حیوان میزبان جذب شود.  روده بزرگ، جایگاه اصلی هضم میکروبی دربرخی حیوانات مثل اسب می باشد.

 

مروجین و دامداران گرامی باید بدانند که پروتئین، چربی، مواد قندی یا کربوهیدرات ها، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن دام چه موادی هستند وچه نقشی را دربدن دام به عهده دارند.


134,000 تومان268,000 تومان
فیلم آموزش بهبود تغذیه دام

محصولات آموزشی مرتبط با دام و طیور


74,000 تومان148,000 تومان
فیلم های آموزشی گاوداری، دامداری و دامپروری

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی آشنایی با ماشین جوجه کشی

54,000 تومان108,000 تومان
فیلم های آموزش پرورش زنبور عسل

34,000 تومان68,000 تومان
فیلم های آموزش بیماریهای زنبور عسل

134,000 تومان268,000 تومان
فیلم آموزش بهبود تغذیه دام

24,000 تومان48,000 تومان
پکیج آموزش بهبود کیفیت و بهداشت شیر

5,000 تومان10,000 تومان
نرم افزار آموزش پرورش زنبور عسل

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش پرورش گاو شیری و گوساله شیری

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی پرورش گوسفند

74,000 تومان148,000 تومان
جامع ترین و کامل ترین آموزش پرورش مرغ گوشتی

74,000 تومان148,000 تومان
جامع ترین و کامل ترین آموزش پرورش مرغ تخم گذار

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزش پرورش شترمرغ

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش بوقلمون گوشتی

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش گاومیش

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش پرورش کرم ابریشم

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش بلدرچین

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش کبک و قرقاول

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش و نگهداری اسب

94,000 تومان188,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش بز

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی پرورش شتر