سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

پرداخت و دانلود بلافاصله آموزش ها

ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی و نکاتی برای تولیدکنندگان گوجه فرنگی و فلفل

ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی (ToBRFV) یک ویروس تازه شناسایی شده است که گوجه فرنگی، فلفل و احتمالاً خویشاوندان آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. ویروی روگوز اولین بار در سال 2014 در اسرائیل ظاهر شد. از آن زمان، در چندین کشور دیگر نیز ویروس روگوز گوجه فرنگی دیده شده است و همچنین در سال 2018 و 2019 در آریزونا و کالیفرنیا نیز دیده شد. این همه‌گیری‌های متوالی در ایالات متحده نشان می‌دهد که اگر دقت و توجه و مراقبت کافی وجود نداشته باشد ویروس روگوز گوجه فرنگی احتمالا می تواند دوباره شیوع و گسترش پیدا کند.

نگرانی دیگری که  برای صنعت ایالات متحده وجود دارد این است که ویروس روگوز گوجه فرنگی در کشورهایی که میوه گوجه فرنگی و فلفل به ایالات متحده صادر می کنند وجود دارد. این کشورها عبارتند از مکزیک (جایی که در سال 2018 گسترده بود) و هلند. این ویروس در کانادا یافت نشده است، اما برخی از میوه های وارداتی به ایالات متحده از طریق کانادا وارد می شود. وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) محدودیت‌های واردات را تشدید کرده است که از 22 نوامبر 2019 اجرایی می‌شود. این اقدامات شامل آزمایش بذر و نشاء برای کشورهایی که ویروس در آنها وجود دارد، و بازرسی گوجه‌فرنگی و فلفل از این کشورها و همچنین کانادا می باشد.

 


24,000 تومان25,000 تومان
فیلم آموزشی کشت گوجه فرنگی در گلخانه و مزرعه ( فضای باز )

ویروس روگوز گوجه فرنگی متعلق به همان گروه ویروس موزائیک توتون (TMV) و ویروس موزاییک گوجه فرنگی (ToMV) است. با این حال، گیاهان گوجه فرنگی که به این دو ویروس مقاوم هستند، نسبت به ویروس روگوز گوجه فرنگی مقاوم نیستند. در حال حاضر، هیچ گونه گوجه فرنگی تجاری نسبت به ویروس روگوز گوجه فرنگی مقاوم نمی باشد. فلفل‌هایی که نسبت به TMV و ویروس لکه‌دار خفیف فلفل (PMMoV) متاوم می باشند، مقداری در برابر ویروس روگوز گوجه فرنگی مقاومت نشان داده‌اند.

علائمی که بر اثر ویروس روگوز گوجه فرنگی دیده می شوند، عبارتند از چروک شدن و حباب زدن با الگوی موزاییکی برگها می باشد. همچنین میوه دارای کاسه گل قهوه ای است و اندازه آن کم است و سطحی ناهموار دارد. سقط میوه ممکن است رخ دهد در حالی که میوه باقیمانده لکه دار، رنگ پریده و ممکن است دارای لکه های قهوه ای و نکروزه باشد. گیاهانی که زودتر آلوده می شوند، با میوه های ضعیف رشد می کنند. گیاهانی که دیرتر آلوده می شوند ممکن است علائم میوه را تا زمانی که میوه قرمز نشود، بروز ندهند.

از آنجایی که ویروس روگوز گوجه فرنگی مربوط به TMV و ToMV است، گسترش و کنترل آن مشابه است. همه ویروس ها به طور مکانیکی از طریق افراد و تجهیزاتی که گیاهان آلوده را لمس می کنند و آن را به گیاه سالم منتقل می کنند، پخش می شوند. ویروس روگوز گوجه فرنگی بسیار پایدار و بسیار عفونی است. آلودگی مکانیکی بالایی دارد که نگران‌کننده است زیرا گیاهان گوجه‌فرنگی و فلفل به‌شدت از طریق پیوند، چیدن، بستن، هرس و برداشت دستکاری می‌شوند. پایداری بالای ویروس روگوز گوجه فرنگی به آن اجازه می‌دهد در خاک، بقایای گیاهی و روی چوب‌ها برای مدت‌های طولانی عفونی بماند - طبق برخی حساب‌ها تا 20 سال. گزارش هایی از انتشار ویروس روگوز گوجه فرنگی توسط گرده افشان زنبور عسل در موقعیت های گلخانه ای وجود دارد. با این حال، هیچ گزارشی مبنی بر انتقال گیاه به گیاه توسط شته ها، برگ خوارها یا مگس سفید وجود ندارد.

برای مقابله با ویروس روگوز گوجه فرنگی مانند TMV و ToMV، باید بهداشت را خیلی زیاد رعایت کرد. هیچ اسپری وجود ندارد که بتوان از آن استفاده کرد که در کاهش شیوع ویروس موثر باشد. تولید بذر و نشاء حیاتی ترین مراحل هستند زیرا آلودگی در این مراحل ممکن است باعث آلوده شدن هزاران گیاه شود. اقدامات توصیه شده عبارتند از:

-          از بذر گواهی شده که از فروشنده معتبرخریداری می شود، استفاده کنید.

-          از کارگران گلخانه بخواهید دست ها و ابزارها را اغلب شسته و استریل کنند.

-          از دستکش های یکبار مصرف استفاده کنید و این دستکش ها را از نقطه ای به نقطه ای دیگر از گلخانه، مرتبا عوض کنید.

-          قبل از رفتن به محدوده ی دیگری از گلخانه، لباس محافظی تهیه کنید که فقط در آن محدوده از گلخانه استفاده شود  یا خوب شسته شود.

-          گیاهانی که علائم بیماری دارند و همچنین  و گیاهانی که در فاصله 5 فوتی گیاهان آلوده قرار دارند را  دور بیندازیدکه بهتر آن ها را آتش بزنید و بسوزانید. همچنین، گیاهان، سینی‌های آلوده به ویروس روگوز گوجه فرنگی را بسوزانید – آن‌ها را در مزارع خود پخش نکنید.

-          بر حرکت تجهیزات و کارگران بین مزارع نظارت داشته باشید. تجهیزات را کاملاً بشویید و احتمالاً از کارگران بخواهید لباس های خود را عوض کنند.

محصولات آموزشی مرتبط با گلخانه و کشت گلخانه ای


3,500 تومان4,500 تومان
فیلم معرفی شرکت acm اسپانیا

3,500 تومان4,500 تومان
فیلم آموزشی دما در گلخانه

3,500 تومان4,500 تومان
فیلم آموزشی اصول کاشت در خزانه

3,500 تومان4,500 تومان
نرم افزار آموزشی طراحی سیستم تهویه و حرارتی گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی مدیریت گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
احداث گلخانه و کاشت خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای

3,500 تومان4,500 تومان
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش خیار گلخانه ای

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آشنایی با پرورش گل گلخانه ای

15,000 تومان16,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت فلفل رنگی در گلخانه بصورت خاکی

7,000 تومان8,000 تومان
فیلم آموزشی سازه گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزشی پرورش خیار گلخانه ای

24,000 تومان25,000 تومان
فیلم آموزشی کشت گوجه فرنگی در گلخانه و مزرعه ( فضای باز )

2,500 تومان3,500 تومان
آموزش کشت توت فرنگی در گلخانه

24,000 تومان25,000 تومان
نرم افزار آموزشی سازه ها و تاسیسات گلخانه

24,000 تومان25,000 تومان
نرم افزار آموزشی آفات مهم محصولات گلخانه ای