سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

آبیاری و انواع روش های آبیاری

امروزه موضوع تامین آب برای محصولات کشاورزی یکی از دغدغه های مهم و اصلی کشاورزان و مسئولین بخش کشاورزی است و این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کند که نحوه مصرف آب نیز یکی دیگر از دغدغه ها باشد. به عبارت دیگر تامین آب از یک طرف و نحوه مصرف از طرف دیگر در بحث آبیاری دو موضوع و مسئله مهم و حیاتی هستند.

ماشین های آبیاری بارانی با مصرف انرژی کم یا لپا (LEPA) – سیستم آبیاری لپا

با توجه به کاهش شدید کمیت و کیفیت سفره های آب زیرزمینی در اثر برداشت بی رویه از آنها و همچنین کاهش چشمگیر نزولات آسمانی در اغلب استا ن های کشور، استفاده از سیستم های آبیاری با راندمان بالا امری اجتناب ناپذیر است. سیستم های آبیاری تحت فشار ( بارانی و قطره ای) با توجه به انتقال آب در لوله و امکان آبیاری دقیق از راندمان بالایی برخوردار هستند.

آبیاری بارانی کلاسیک ثابت

بخش کشاورزی در کشور ما بیشتر آب استحصالی را با راندمان نامناسب به مصرف می رساند که از پیامدهای آن بحرانی شدن وضعیت آب بسیاری از دشت های حاصلخیز می باشد. با توجه به شرایط اقلیمی کشور و کمبود منابع آبی، رشد بخش کشاورزی و راندمان پایین آبیاری، بهره گیری از فنآوری های جدید جهت استفاده بهینه از منابع آب ضروری به نظر می رسد.

سامانه آبیاری لینیر یا ماشین های آبیاری با حرکت خطی

سامانه های موسوم به لینیر یا ماشین های آبیاری با حرکت خطی در واقع نوعی از لوله های چرخدار بزرگ هستند که در آ نها لوله لاترال مشابه سامانه های سنترپیوت روی برج ها قرار گرفته است. عملکرد لینیر یا ماشین های آبیاری با حرکت خطی همانند سنترپیوت است، با این تفاوت که لینیر یا ماشین های آبیاری با حرکت خطی به جای حرکت شعاعی به صورت خطی حرکت می کند و زمین تحت آبیاری به شکل مربع یا مستطیل است.

سامانه آبیاری سنترپیوت یا سامانه آبیاری دوار مرکزی

هدف از ساخت سامانه سنترپیوت، آبیاری مزارع بزرگ و یکپارچه است. در این سامانه، یک لوله لاترال ( فرعی ) بزرگ که آ بپا ش ها روی آن نصب شده اند، روی چند برج چرخدار قرار گرفته است. این لوله به آرامی دور یک نقطه مرکزی در چرخش است.

آبیاری بارانی قرقره ای و دستگاه آبفشان قرقره ای

ماشین آبیاری آبفشان قرقره ای یا شیلنگ پیچ نخستین بار در سال ۱۹۶۵ مورد استفاده قرار گرفت. این دستگاه شامل یک قرقره حامل لوله پلی اتیلن ،یک ارابه حامل آبپاش، توربین و جعبه دنده می باشد. بر روی ارابه یک آبپاش بزرگ و یا یک بوم ( لوله حامل تعدادی آبپاش کوچک ) نصب می شود. در اثر جریان آب عبوری از توربین و به چرخش درآمدن محور توربین نیرو به جعبه دنده منتقل و باعث به چرخش در آمدن قرقره و در نهایت کشیده شدن لوله پلی اتیلن به سمت قرقره می شود. سرعت کشش لوله پلی اتیلن که به ارابه حامل آبپاش متصل شده است قابل تنظیم است و بر اساس سرعت حرکت ارابه عمق آب بارش مورد نیاز قابل تنظیم است در شکل زیر نمای کامل یک دستگاه آبیاری بارانی غلطان نشان داده شده است.

آبیاری موضعی و انواع سیستم های آبیاری موضعی

در بین سیستم های آبیاری مختلف، روش های آبیاری قطره ای به دلیل توزیع آب با راندمان بالا، به عنوان راهکاری مناسب برای بهینه سازی استفاده از آب در سطح مزارع تشخیص داده شده است. آبیاری قطره ای بواسطه اعمال عمق آبیاری کم و قابل تنظیم یکی از روش های مفید آبیاری است. مهمترین مزیت این روش صرفه جوئی در میزان مصرف آب و هزینه هاست. بگونه ای که سیستم آبیاری قطره ای در مقایسه با سایر روش های آبیاری و خصوصا آبیاری سطحی به آب کمتری نیاز دارد. البته به شرطی که انتخاب، طراحی، اجرا و بهره برداری سیستم های آبیاری قطره ای با دقت کافی و به طور اصولی و علمی انجام گیرد.

آبیاری بارانی و انواع سیستم های آبیاری بارانی

آبیاری بارانی، نوعی از آبیاری تحت فشار است و سیستم های آبیاری بارانی را با توجه به مکانیزه و غیر مکانیزه بودن آنها به انواع زیر تقسیم می کنند:

سیستم های آبیاری تحت فشار و انواع سیستم آبیاری تحت فشار

مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی یکی از چالش های بزرگ این بخش در حال حاضر می باشد. متخصصان برای افزایش بهره وری در مصرف آب در بخش کشاورزی روش های مختلفی را پیشنهاد نموده اند اما همگی آنها بر نقش و جایگاه ویژه سیستم های آبیاری تحت فشار و تأکید بر استفاده از آنها توسط کشاورزان و باغداران تأکید می نمایند. بنابراین بهتر است انواع سیستم های آبیاری تحت فشار معرفی و بررسی شوند.

محصولات آموزشی مرتبط با آبیاری


94,000 تومان95,000 تومان
مجموعه آموزش آبیاری تحت فشار و قطره ای