سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

پرداخت و دانلود بلافاصله آموزش ها

ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی و نکاتی برای تولیدکنندگان گوجه فرنگی و فلفل

ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی (ToBRFV) یک ویروس تازه شناسایی شده است که گوجه فرنگی، فلفل و احتمالاً خویشاوندان آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. ویروی روگوز اولین بار در سال 2014 در اسرائیل ظاهر شد. از آن زمان، در چندین کشور دیگر نیز ویروس روگوز گوجه فرنگی دیده شده است و همچنین در سال 2018 و 2019 در آریزونا و کالیفرنیا نیز دیده شد. این همه‌گیری‌های متوالی در ایالات متحده نشان می‌دهد که اگر دقت و توجه و مراقبت کافی وجود نداشته باشد ویروس روگوز گوجه فرنگی احتمالا می تواند دوباره شیوع و گسترش پیدا کند.

کاشت، داشت و برداشت بادمجان

مقدمه

بادمجان (Eggplant) با نام علمی Solanum melongena L. یکی از سبزیجات مهم خانواده solanaceae می باشد. مجموع تولید بادمجان دنیا حدود 45 میلیون تن است. چین با 58 درصد ( 29 میلیون تن )، هند با 12 میلیون تن و جمهوری اسلامی ایران با 1/3 میلیون تن رتبه های اول تا سوم تولید دنیا را در اختیار دارند (2012, FAO ).

علف های هرز بادمجان

رشد اولیه بادمجان نسبتاً کند است و به آرامی استقرار پیدا می کند و چون فاصله بوته ها از هم نیزنسبتاً زیاد است لذا در رقابت با علف های هرز به خصوص در اوایل فصل رشد ضعیف است. علف های هرز متعددی از پهن برگها و باریک برگها برای بادمجان ایجاد مزاحمت می کنند. ازجمله این علف های هرز می توان به تاج خروس، سلمه تره، علف هفت بند، تربچه وحشی، فرفیون، خارشتر، خللر، پنیرک، خرفه، آلاله، بومادران، درمنه، توق، پیچک، بارهنگ، مرغ، پنجه مرغی، قیاق و... اشاره کرد.

طرز تهیه خزانه تولید نشاء بادمجان

اهمیت تولید نشاء امروزه در کشاورزی نوین و مکانیزه، صنعت تولید نشاء به عنوان حرفه ای کاملاً تخصصی، اشتغال زا و پر درآمد مطرح است. در کشور ما با توجه به افزایش روزافزون سطح زیر کشت محصولات مختلف سبزی و صیفی، بویژه توسعه سیستم های کشت گلخانه ای، توجه به هسته های اولیه تولید یعنی بذر و نشاء اهمیت فراوانی دارد.

بیماری های مهم بادمجان

ذیلاً به تعدادی ازبیماری های مهم بادمجان اشاره می گردد:

 

ساق سیاه Phytophtora capsici

درمحل آلودگی ابتدا لکه ای به رنگ قهوه ای تیره و یا سیاه پدیدار می گردد که به تدریج به طرف بالا و پائین و اطراف محل آلودگی پیشروی می کند. پس از چندی عامل بیماری به بافت های  مجاور لکه نفوذ کرده و مانع جریان شیره های گیاه می گردد.

آفات بادمجان

آفات بسیار زیادی می توانند به بادمجان حمله کنند ولی تعداد کمی ازآنها هستند که خسارت جدی به بادمجان وارد می کنند. دراینجا مهم ترین این آفات ذکر می گردد.

 کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae

این آفت انتشار جهانی دارد ویکی از پلی فاژترین آفات شناخته شده محصولات کشاورزی دنیا می باشد. این کنه از مهم ترین آفات بادمجان در ایران و سایرکشورها به شمارمی آید.

مراحل گوناگون مصرف کود در فلفل شیرین

نیاز کودی فلفل شیرین بر اساس آزمون خاک و دوره رشد گیاه، به طور خلاصه در سه مرحله به شرح زیر تأمین می شود:

قبل از کشت

در این مرحله به منظور جبران عناصر غذایی از دست رفته خاک، بر اساس آزمون خاک کودهای پایه قبل از کشت مصرف می شوند، به طوری که نیمی از کودهای توصیه شده همراه با شخم عمیق و مابقی با دیسک یا شخم سبک به خاک اضافه می شوند.

کاهش محتوای نیترات در فلفل شیرین، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ سلامت جامعه

مهمترین چالش در تولید محصول سالم در خانواده سبزی ها، مدیریت مصرف نیتروژن در مزرعه می باشد. به دلیل پاسخ مناسب گیاه و نقش آن در تولید زیست توده بیشتر، مصرف نیتروژن برای حصول به عملکرد بالا افراط می شود، تا آنجا که مصرف مقادیر بیشتر نیتروژن، اغلب موجب انباشت نیترات به عنوان یک شاخص مهم کیفی در این محصولات می شوند.

کاشت فلفل شیرین در گلخانه و مزرعه

مقدمه

 ایران با دارا بودن اقلیم های گوناگون یکی از مناسبترین پهنه های سرزمینی دنیا برای کشت و پرورش انواع سبزی، صیفی و جالیز در تمام فصل ها می باشد. سبزی، صیفی و جالیز با سطح زیر کشت حدود 700 هزار هکتار و تولید بیش از 17 میلیون تن در سال، شش درصد از سهم کل زیر کشت محصولهای زراعی و بالغ بر 29 درصد از تولید محصولهای زراعی را به خود اختصاص داده است.

علایم کمبود عناصر غذایی کم مصرف در فلفل شیرین

حاکمیت شرایط آهکی در خاک های کشور، بیکربناته بودن آب های زیرزمینی و عدم توجه به مصرف عناصر کم مصرف، خاک های کشور را با کمبود این عناصر مواجه ساخته است. مصرف عناصر کم مصرف بر اساس آزمـون خـاک، pH خـاک و عکـس العمـل گیـاه می باشد. یکی دیگر از روش های تشخیص عناصر کم مصرف در فلفل شیرین، تجزیه گیاه می باشد.

علایم کمبود عناصر غذایی پرمصرف در فلفل شیرین

محصولات سبزی و صیفی از جمله فلفل شیرین برای تولید مناسب به مقادیر مکفی و در دسترس عناصر غذایی نیاز دارند. حفظ غلظت مناسب عناصر غذایی در محیط رشد ریشه در زمان مناسب از عوامل موفقیت در تولید می باشد.

محصولات آموزشی مرتبط با گلخانه و کشت گلخانه ای


5,000 تومان6,000 تومان
فیلم معرفی شرکت acm اسپانیا

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزشی دما در گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزشی اصول کاشت در خزانه

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی طراحی سیستم تهویه و حرارتی گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی مدیریت گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
احداث گلخانه و کاشت خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش خیار گلخانه ای

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آشنایی با پرورش گل گلخانه ای

15,000 تومان16,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت فلفل رنگی در گلخانه بصورت خاکی

7,000 تومان8,000 تومان
فیلم آموزشی سازه گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزشی پرورش خیار گلخانه ای

24,000 تومان25,000 تومان
فیلم آموزشی کشت گوجه فرنگی در گلخانه و مزرعه ( فضای باز )

5,000 تومان6,000 تومان
آموزش کشت توت فرنگی در گلخانه

24,000 تومان25,000 تومان
نرم افزار آموزشی سازه ها و تاسیسات گلخانه

24,000 تومان25,000 تومان
نرم افزار آموزشی آفات مهم محصولات گلخانه ای