فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی (ToBRFV) یک ویروس تازه شناسایی شده است که گوجه فرنگی، فلفل و احتمالاً خویشاوندان آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. ویروی روگوز اولین بار در سال 2014 در اسرائیل ظاهر شد. از آن زمان، در چندین کشور دیگر نیز ویروس روگوز گوجه فرنگی دیده شده است و همچنین در سال 2018 و 2019 در آریزونا و کالیفرنیا نیز دیده شد. این همهگیریهای متوالی در ایالات متحده نشان میدهد که اگر دقت و توجه و مراقبت کافی وجود نداشته باشد ویروس روگوز گوجه فرنگی احتمالا می تواند دوباره شیوع و گسترش پیدا کند.
ادامه مطلب: ویروس قهوه ای روگوز گوجه فرنگی و نکاتی برای تولیدکنندگان گوجه فرنگی و فلفل
بادمجان (Eggplant) با نام علمی Solanum melongena L. یکی از سبزیجات مهم خانواده solanaceae می باشد. مجموع تولید بادمجان دنیا حدود 45 میلیون تن است. چین با 58 درصد ( 29 میلیون تن )، هند با 12 میلیون تن و جمهوری اسلامی ایران با 1/3 میلیون تن رتبه های اول تا سوم تولید دنیا را در اختیار دارند (2012, FAO ).
رشد اولیه بادمجان نسبتاً کند است و به آرامی استقرار پیدا می کند و چون فاصله بوته ها از هم نیزنسبتاً زیاد است لذا در رقابت با علف های هرز به خصوص در اوایل فصل رشد ضعیف است. علف های هرز متعددی از پهن برگها و باریک برگها برای بادمجان ایجاد مزاحمت می کنند. ازجمله این علف های هرز می توان به تاج خروس، سلمه تره، علف هفت بند، تربچه وحشی، فرفیون، خارشتر، خللر، پنیرک، خرفه، آلاله، بومادران، درمنه، توق، پیچک، بارهنگ، مرغ، پنجه مرغی، قیاق و... اشاره کرد.
اهمیت تولید نشاء امروزه در کشاورزی نوین و مکانیزه، صنعت تولید نشاء به عنوان حرفه ای کاملاً تخصصی، اشتغال زا و پر درآمد مطرح است. در کشور ما با توجه به افزایش روزافزون سطح زیر کشت محصولات مختلف سبزی و صیفی، بویژه توسعه سیستم های کشت گلخانه ای، توجه به هسته های اولیه تولید یعنی بذر و نشاء اهمیت فراوانی دارد.
ذیلاً به تعدادی ازبیماری های مهم بادمجان اشاره می گردد:
درمحل آلودگی ابتدا لکه ای به رنگ قهوه ای تیره و یا سیاه پدیدار می گردد که به تدریج به طرف بالا و پائین و اطراف محل آلودگی پیشروی می کند. پس از چندی عامل بیماری به بافت های مجاور لکه نفوذ کرده و مانع جریان شیره های گیاه می گردد.
آفات بسیار زیادی می توانند به بادمجان حمله کنند ولی تعداد کمی ازآنها هستند که خسارت جدی به بادمجان وارد می کنند. دراینجا مهم ترین این آفات ذکر می گردد.
این آفت انتشار جهانی دارد ویکی از پلی فاژترین آفات شناخته شده محصولات کشاورزی دنیا می باشد. این کنه از مهم ترین آفات بادمجان در ایران و سایرکشورها به شمارمی آید.
نیاز کودی فلفل شیرین بر اساس آزمون خاک و دوره رشد گیاه، به طور خلاصه در سه مرحله به شرح زیر تأمین می شود:
در این مرحله به منظور جبران عناصر غذایی از دست رفته خاک، بر اساس آزمون خاک کودهای پایه قبل از کشت مصرف می شوند، به طوری که نیمی از کودهای توصیه شده همراه با شخم عمیق و مابقی با دیسک یا شخم سبک به خاک اضافه می شوند.
مهمترین چالش در تولید محصول سالم در خانواده سبزی ها، مدیریت مصرف نیتروژن در مزرعه می باشد. به دلیل پاسخ مناسب گیاه و نقش آن در تولید زیست توده بیشتر، مصرف نیتروژن برای حصول به عملکرد بالا افراط می شود، تا آنجا که مصرف مقادیر بیشتر نیتروژن، اغلب موجب انباشت نیترات به عنوان یک شاخص مهم کیفی در این محصولات می شوند.
ادامه مطلب: کاهش محتوای نیترات در فلفل شیرین، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ سلامت جامعه
ایران با دارا بودن اقلیم های گوناگون یکی از مناسبترین پهنه های سرزمینی دنیا برای کشت و پرورش انواع سبزی، صیفی و جالیز در تمام فصل ها می باشد. سبزی، صیفی و جالیز با سطح زیر کشت حدود 700 هزار هکتار و تولید بیش از 17 میلیون تن در سال، شش درصد از سهم کل زیر کشت محصولهای زراعی و بالغ بر 29 درصد از تولید محصولهای زراعی را به خود اختصاص داده است.
حاکمیت شرایط آهکی در خاک های کشور، بیکربناته بودن آب های زیرزمینی و عدم توجه به مصرف عناصر کم مصرف، خاک های کشور را با کمبود این عناصر مواجه ساخته است. مصرف عناصر کم مصرف بر اساس آزمـون خـاک، pH خـاک و عکـس العمـل گیـاه می باشد. یکی دیگر از روش های تشخیص عناصر کم مصرف در فلفل شیرین، تجزیه گیاه می باشد.
محصولات سبزی و صیفی از جمله فلفل شیرین برای تولید مناسب به مقادیر مکفی و در دسترس عناصر غذایی نیاز دارند. حفظ غلظت مناسب عناصر غذایی در محیط رشد ریشه در زمان مناسب از عوامل موفقیت در تولید می باشد.