سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

پیوند هندوانه و استفاده از نشاء پیوندی در تولید هندوانه

اهمیت ترکیب پایه و پیوندک در نشاء پیوندی هندوانه

معمولاً در اثر پیوند در هندوانه، بیماری های ناشی از فوزاریوم و ویروس لکه نکروزه کنترل می شود. یکی از عوامل بازدارنده رشد و نمو هندوانه، بیماری های مختلف قارچی به ویژه پژمردگی فوزاریومی است که رعایت تناوب کاشت را الزامی ساخته و کشاورزان را وادار به جستجو برای یافتن زمین های بکر و دست نخورده می کند. اما به علت محدود بودن زمین های زراعی در اکثر نقاط دنیا، بهترین روش غلبه بر مشکلات حاصل از بیماری ها، به کارگیری روش های غیرمخرب ( عدم استفاده از سموم شیمیایی ) است. در راستای رسیدن به چنین هدفی در برخی از کشورها، طراحی و اجرای برنامه هایی دقیق در جهت اصلاح و معرفی پایه های مقاوم به بیماری های مختلف برای هندوانه مورد توجه قرار گرفته و موفقیت هایی نیز حاصل شده است.

علف های هرز هندوانه و کنترل علف های هرز هندوانه

در میان ارقام مختلف هندوانه ویژگی های رویشی متفاوتی وجود دارد که عکس العمل های متفاوتی را در مواجهه با رقابت حاصل از علف های هرز سبب می شود. طول دوره رویشی  سرعت رشد رویشی و ویژگی های برگ ارقام مختلف همگی در تعیین نتیجه رقابت هندوانه با علف های هرز موثر هستند در شرایط آب و هوایی و محیطی مختلف علف های هرز متفاوتی سبز شده و ویژگی های رقابتی مختلفی نیز بدست می آورند که تقابل آنها با خصوصیات ارقام مختلف تعیین کننده نتیجه این تعامل است.

آفات هندوانه و بیماری های هندوانه

برای کنترل سفید بالک ها که در اواخر خرداد معمولا طعیان می کند می توان از سموم حشره کش آدمیرال به مقدار ۷۵۰ سیسی در هکتار و یا مایتاک و اکتیلیک به میزان ۲ لیتر در هکتار استفاده نمود. برای کنترل شته ها نیز می توان از سم پریمور به مقدار 0/5 تا 1کیلو گرم در هکتار و یا کونفیدور به مقدار ۲۵۰ سی سی در هکتار استفاده نمود. در صورت مشاهده همزمان که و شته و لزوم سمپاشی با مشورت با گیاهپزشکان می توان از سمومی نظیر نواکرون با آمیتراز در مقادیر توصیه شده استفاده نمود. تریپس ها یا بال ریشکدارها از آفات بسیار مهم در بعضی از استان ها بوده و معمولاً به طور همزمان با سفید بالک ها فعالیت دارند برای کنترل توام سفید بالک ها و تریپس ها می توان از کونفیدور به مقدار ۳۰۰-۲۵۰ سی سی در هکتار استفاده نمود.

هندوانه و آبیاری هندوانه

ریشه هندوانه به طور بالقوه می تواند تا عمق ۱/۵ متری نفوذ کند اما معمولاً عمق موثر نفوذ ریشه کمتر از این مقدار می باشد عمق حقیقی نفوذ ریشه هندوانه به شرایط خاک و عملیات زراعی بستگی دارد. تنش خشکی در مراحل اولیه رویش ممکن است باعث کاهش سطح برگ و عملکرد میوه هندوانه شود. ولی تنش خشکی در طی گلدهی و توسعه میوه هندوانه شدید ترین تاثیر را دارد.

کاشت هندوانه و نکات مهم در کشت هندوانه

تاریخ کاشت هندوانه

از آنجائی که منشاء احتمالی هندوانه آفریقا بوده و هندوانه از گیاهان گرمسیری می باشد، دمای حداقل ۱۵ الی ۲۰ درجه سانتی گراد برای سبز شدن هندوانه لازم می باشد با توجه به درجه حرارت های مذکور می توان بعد از گرم شدن هوا از اواسط فروردین اقدام به کاشت هندوانه نمود. درجه حرارت مناسب برای جوانه زنی زمانی که دمای خاک در حدود ۳۵ درجه سانتی گراد باشد در دمای خاک کمتر از ۲۱ درجه سانتی گراد روند جوانه زنی خیلی کند می شود اما در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد طی ۵ روز سبز خواهد شد.

هندوانه و ارقام مناسب هندوانه

گیاه هندوانه با منشاء احتمالی آفریقا خیلی حساس به سرما بوده و برای رشد و نمو خود احتیاج به فصل گرم و طولانی دارد. مصرف جهانی میوه و دانه های هندوانه در مقایسه با سایر کدوئیان بیشترین مقدار است.

آفات و بیماری های گل محمدی

یکی از عوامل مهم و اثر گذار در کاهش عملکرد گل و همچنین کیفیت محصولات جانبی گل محمدی آفات و بیماری ها می باشند.

آفات گل محمدی

از مهمترین آفات گل محمدی، می توان آفات زیر را نام برد:

گلاب گیری و طرز تهیه گلاب و اسانس

از زمان باستان، ایران به صنعت گلاب گیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است. ابن خلدون در کتابش در مورد اینکه ایرانیان سالانه حدود ۳۰۰۰ بطری گلاب به عنوان خراج به دولت عثمانی می دادند ذکر می کند. بیشترین کارگاه های تولید گلاب در میمند و فیروزآباد فارس بوده است. در حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز این صنعت ( کشت دیم گل محمدی ) را نیز دچار رکورد کرد، به طوری که از آن تاریخ تاکنون این صنعت رواج قبلی خود را بازنیافته است.

برداشت گل محمدی

به منظور دستیابی به محصول کیفی و درآمد پایدار و اقتصادی در کشت و تولید گل محمدی شناخت و رعایت مسائل فنی در برداشت این محصول بسیار حائز اهمیت است. این مهم با توجه به ظرافت و حساسیت گل ها در شرایط بعد از برداشت و حفظ بسیاری از مواد موثره و تولید محصولات جانبی و فراوری شده و در نهایت رقابت در بازارهای اقتصادی مشاهده می گردد.

هرس گل محمدی

یکی از مهمترین فاکتورهایی که بر روی بازدهی و کیفیت گل محمدی تأثیر می گذارد هرس می باشد. هرس معمولاً یا بوسیله قیچی هرس یا بوسیله اره چمن زنی انجام می گیرد برای این که بیماری و آفت از گیاه بیمار به گیاهان سالم انتقال نیابد بایستی ماشین آلات و ابزار هرس به صورت مداوم استرلیزه شوند و برای استرلیزه کردن هم می توان از هیپو کلرید سدیم ۱۰ درصد و یا هیدروژن پروکسید استفاده کرد. هرسی که زودتر از موعد مقرر انجام شود جوانه زدن را تحریک کرده و خسارت یخ زدگی را افزایش می دهد.

تغذیه و کوددهی گل محمدی

گل محمدی یکی از گیاهانی است که از نظر نیازهای غذایی و کودی کم توقع محسوب می گردد این مطلب بیانگر مقاومت گل محمدی در برابر شرایط بروز تنش های کم بود و یا بیش بود عناصر غذایی می باشد ولی نکته مهم و حائز اهمیت در تولید زراعی و اقتصادی گل محمدی آن است که برای افزایش عملکرد و تولید محصول کیفی گل محمدی نیز مانند سایر محصولات زراعی و باغی نیازمند به برخی از عناصر پرمصرف و ریز مغذی در دوره های رشدی مختلف می باشد.

محصولات آموزشی مرتبط با باغبانی


24,000 تومان25,000 تومان
فیلم آموزش ساخت تراریوم

54,000 تومان55,000 تومان
مجموعه کامل آموزش مرکبات

54,000 تومان55,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت و داشت و برداشت گردو

15,000 تومان16,000 تومان
فیلم آموزش كاشت و باغبانی فندق

5,000 تومان6,000 تومان
کمبود و بیش بود عناصر غذایی پرمصرف در گیاهان باغی

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی استفاده از عناصر کم مصرف در کشاورزی

54,000 تومان55,000 تومان
پکیج آموزش کامل پیوند درختان انگور ( در موبایل هم اجرا می شود )

54,000 تومان55,000 تومان
پکیج آموزش کامل صنوبر کاری - زراعت چوب ( در موبایل هم اجرا می شود)

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش مراقبت و نگهداری از درختان سیب پاکوتاه

94,000 تومان95,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت پسته و مدیریت باغ پسته

74,000 تومان75,000 تومان
آموزش پرورش قارچ خوراکی، کشت قارچ دکمه ای و کشت قارچ صدفی

54,000 تومان55,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گل محمدی و گلاب گیری

24,000 تومان25,000 تومان
فیلم آموزش تهیه کشمش

9,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزش کاشت، داشت و برداشت خرما

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزش کاشت، داشت و برداشت خرما

54,000 تومان55,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت بادام

9,000 تومان10,000 تومان
مجموعه آموزش نهال کاری و درخت کاری

24,000 تومان25,000 تومان
فیلم های آموزش هرس درختان زیتون

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش هرس درختان انگور

57,000 تومان58,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت،داشت و برداشت زیتون

57,000 تومان58,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت انار

5,000 تومان6,000 تومان
آموزش کاشت سیب

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش احداث و احیای تاکستان دیم

9,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزش تکنیک های پیوندزنی

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزش کشت انگور

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزش کشت مرکبات

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش هرس مرکبات

34,000 تومان35,000 تومان
پکیج آموزش هرس درختان سیب

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش کاشت درختان مثمر

5,000 تومان6,000 تومان
فیلم آموزش برداشت، نگهداری، درجه بندی و بسته بندی مرکبات

34,000 تومان35,000 تومان
مجموعه آموزشی کشت خربزه در مزرعه و گلخانه

5,000 تومان6,000 تومان
مجموعه آموزش دیم کاری

34,000 تومان35,000 تومان
نرم افزار آموزشی نکات فنی پرورش و نگهداری گل و گیاهان زینتی

34,000 تومان35,000 تومان
نرم افزار آموزشی دنیای شگفت انگیز کاکتوسها

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی

5,000 تومان6,000 تومان
نرم افزار آموزشی پرورش و نگهداری گلهای فصلی - نشائی

34,000 تومان35,000 تومان
نرم افزار آموزشی مدیریت چمن

54,000 تومان55,000 تومان
پکیج آموزش کامل پیوند درختان گردو

34,000 تومان35,000 تومان
آموزش کاشت، داشت و برداشت زرشک

34,000 تومان35,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت هندوانه