سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

سفیدک داخلی، بیماری گوجه فرنگی و مدیریت آن

مقدمه

 گوجه فرنگی زراعی Solanum lycopersicum به علت دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های مختلف و آنتی اکسیدانها برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد. گوجه فرنگی هم به صورت تازه خوری و هم به صورت محصولات فرآوری شده مانند انواع سس ها و رب گوجه فرنگی بسیار مورد توجه بوده و مصرف زیادی در ایران و جهان دارد . آفات و بیماری های متعددی همه ساله محصول گوجه فرنگی را تهدید مینماید.

یکی از بیماریهای مهمی که قادر است به صورت کامل باعث از بین رفتن مزرعه گوجه فرنگی آلوده گردد، بیماری قارچی سفیدک داخلی گوجه فرنگی و یا بلایت دیررس گوجه فرنگی است. شرایط جوی و رطوبی مناسب برای توسعه این بیماری دمای 15 تا 25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی بالا می باشد. بیشترین رشد و توسعه قارچ عامل بیماری در رطوبت نسبی 100 درصد یا نزدیک به آن صورت میگیرد. این بیماری باعث سوختگی اندامهای هوایی و در نهایت از بین رفتن کامل گیاه می گردد.


54,000 تومان108,000 تومان
فیلم آموزشی کشت گوجه فرنگی در گلخانه و مزرعه ( فضای باز )

علایم بیماری

علایم بیماری سفیدک داخلی یا بلایت گوجه فرنگی ابتدا به صورت نقاط گرد یا نامنظم آب سوخته به ویژه در انتها یا حاشیه برگ های پایینی ظاهر میگردد. در هوای مرطوب این لکه ها به سرعت توسعه یافته و لکه های قهوه ای سوخته بدون حاشیه مشخص تشکیل می گردد. در حاشیه لکه ها در سطح زیری برگ پوشش کرکی خاکستری رنگ قارچ ظاهر می گردد. در حالت کلی برای تشخیص بیماری در مزرعه علایم زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

- ایجاد لکه های رنگ پریده در برگ و سپس سوختگی و قهوهای شدن برگ ها

- ایجاد پوشش قارچی خاکستری رنگ در سطح زیری برگها در محل لکه ها

- ایجاد لکه های قهوه ای رنگ عمودی روی ساقه که در صورت پیشروی دور تا دور ساقه را فرا می گیرد

 - ایجاد لکه های فرو رفته و قهوهای رنگ در میوه

- در نهایت سوختگی کامل اندام های هوایی

 

عامل بیماری

قارچ عامل بیماری Phytophthora infestans نام دارد. ریسه های این قارچ تولید اسپورانژیوفورهایی با رشد نامحدود میکند. اسپورانژیومها لیمویی شکل بوده و در نوک انشعابات اسپورانژیوفورها تشکیل میگردند. در محل تشکیل اسپورانژیومها روی اسپورانژیوفورها برجستگی های کوچکی به وجود می آید که از مشخصات ویژه این قارچ می باشد. این قارچ علاوه بر گوجه فرنگی به گیاهان دیگر از جمله سیب زمینی و برخی گیاهان دیگر خانواده Solanaceae حمله می کند و منجر به خسارت شدید در سیب زمینی می گردد . شرایط وقوع بیماری این قارچ در شرایط دمایی و رطوبی مطلوب، می تواند به صورت اپیدمی در آمده و تمام مزارع منطقه را با مشکل مواجه نماید. بیشترین اسپورزایی قارچ در رطوبت نسبی 100 درصد یا نزدیک به آن و حرارت 16 تا 22 درجه سانتیگراد رخ می دهد. اگر رطوبت نسبی به کمتر از 80 درصد برسد در عرض سه تا شش ساعت اسپورهای قارچ قدرت جوانه زنی خود را از دست می دهند. حرارتهای بالاتر از 30 درجه سانتیگراد در مزرعه منجر به توقف رشد و توسعه قارچ عامل این بیماری میشوند. اما باعث مرگ قارچ نمی گردد و با وقوع حرارت مناسب، رشد قارچ از سر گرفته می شود . این بیماری در سال 1395 از هفته دوم خرداد تا هفته اول تیر در مزارع متعددی در منطقه مغان با شدت بالا مشاهده شد. این بیماری در کل دوره رویشی گیاه در صورت بروز شرایط دمایی و رطوبی مساعد، باعث ایجاد خسات در گوجه فرنگی می شود.

مدیریت بیماری

بایستی تلفیقی از روشهای کنترلی مختلف برای مدیریت این بیماری مورد توجه قرار گیرد. با این حال، کارآمدترین روش مدیریت این بیماری استفاده از ارقام متحمل یا مقاوم است. با این حال، استفاده از ارقام مقاوم به معنی عدم نیاز به استفاده از قارچکش ها نمی باشد. قارچکش های مناسب باید به تناوب و در زمانهای درست مورد استفاده قرار گیرد. بهترین زمان برای شروع سمپاشی ها حدود 10 روز قبل از بروز شرایط جوی مساعد در منطقه و ظهور این بیماری می باشد. در طول فصل رشد نیز تا زمانی که شرایط رطوبت نسبی بالا و هوای خنک در شبها بروز می کند، بایستی سمپاشی ها تکرار گردد. باید گروه های مختلف قارچکش به تناوب استفاده گردد، چرا که استفاده مکرر و متوالی از یک ترکیب یا ترکیبات یک گروه منجر به ایجاد نژادهای مقاوم قارچ و عدم موفقیت در کنترل بیماری در فصلهای آتی خواهد شد. حذف بقایای گیاهی آلوده در پایان فصل رشد در کاهش شدت بیماری در فصل آینده موثر خواهد بود. قارچ کش های مختلف به ویژه ترکیبات مسی در کاهش خسارت بیماری موثر می باشند .

از دیگر بیماری های مهم گوجه فرنگی می توان ویروس موزائیک گوجه فرنگی(توتون)، ویروس موزاییک خیار در گوجه فرنگی، ویروس لکه حلقه ای گوجه فرنگی، بیماری لکه موجی، پژمردگی ورتیسیلیومی، پژمردگی آوندی یا فوزاریومی گوجه فرنگی، خال زدگی باکتریایی گوجه فرنگی، شانکر باکتریایی، پژمردگی باکتریایی، پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی را نام برد که در مجموعه های آموزشی سعی شده است اطلاعات نسبتاً کاملی در مورد این بیماری های گوجه فرنگی و روش های مبارزه با آنها بیان شود. امید است که این آموزش ها بتوانند قسمت اعظم اطلاعات موردنیاز تولیدکنندگان، گلخانه داران و کشاورزان عزیز را تأمین کند.

محصولات آموزشی مرتبط با گلخانه و کشت گلخانه ای


5,000 تومان10,000 تومان
فیلم معرفی شرکت acm اسپانیا

15,000 تومان30,000 تومان
فیلم آموزشی دما در گلخانه

9,000 تومان18,000 تومان
فیلم آموزشی اصول کاشت در خزانه

5,000 تومان10,000 تومان
نرم افزار آموزشی طراحی سیستم تهویه و حرارتی گلخانه

5,000 تومان10,000 تومان
نرم افزار آموزشی مدیریت گلخانه

9,000 تومان18,000 تومان
احداث گلخانه و کاشت خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای

9,000 تومان18,000 تومان
نرم افزار آموزشی کاشت و پرورش خیار گلخانه ای

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آشنایی با پرورش گل گلخانه ای

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت فلفل رنگی در گلخانه بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
فیلم آموزشی سازه گلخانه

54,000 تومان108,000 تومان
فیلم و مجموعه آموزشی پرورش و کاشت خیار در مزرعه و گلخانه

54,000 تومان108,000 تومان
فیلم آموزشی کشت گوجه فرنگی در گلخانه و مزرعه ( فضای باز )

34,000 تومان68,000 تومان
آموزش کشت توت فرنگی در مزرعه و گلخانه

54,000 تومان108,000 تومان
نرم افزار آموزشی سازه ها و تاسیسات گلخانه

54,000 تومان108,000 تومان
نرم افزار آموزشی آفات مهم محصولات گلخانه ای